29. huhtikuuta 2014

Voi ärsytys!

Tänään esittelyssä "ei minkäänlaiset" kynnet joista ei todellakaan ole oikein mitään sanottavaa. Joten haluan avautua tänne eräästä asiasta. Avauduin jo facebookissa samaisesta asiasta, mutta tänne uskallan avautua hieman enemmän. Ja tämä odotettu avautuminen koskee fb:ssä kiertävää arkikuvahaastetta! Ja avautuminen alkaa juurikin nyt!
Voi #%*&#¤* että miua ärsyttää se haaste! Se on nyt ainakin kolmatta viikkoa siellä kiertämässä ja loppua ei näy! Joka helv kerta kun avaat lärvikirjan etusivulle pamahtaa ainakin se kolme kaveria jotka on aloittanut haasteen, neljä kaveria joilla on jo toinen päivä menossa, viisi kaveria joilla on viiminen päivä menossa jne...


Joo, kyllä se oli ihan hauska sen eka ja toka päivän mutta nyt se on mennyt siihen, että porukka laittautuu kuviin ihan erilailla kuin arkena muuten laittautuisi. Ja ruokakuvat on niin viimisen päälle a'la carte meininkiä ettei mitään jiitä. Ja entä ne kaupassa käynti -kuvat? Eihän nyt oikeesti porukka osta sellasia herkkuja sellasia määriä edes jouluna! Ja niitä kuvia kun katsoo niin tuntuu, että porukoilla on vuorokaudessa ainakin se 35 tuntia joista 20 tuntia on vapaa-aikaa/omaa aikaa ja energiaa on vaikka muille jakaa! Nyt oikeesti pääsee isorumasana!


No joo, nyt sieltä tulee varmaan kommenttia tyyliin "mikä sit on facen tarkoitus ja minkä vuoksi mie siellä olen". No miun mielestä se on hyvä paikka pitää yhteyttä ystäviin jne. vaihtaa ajatuksia erilaisissa ryhmissä jne. sekä jakaa joitain HAUSKOJA SATTUMUKSIA oli ne sitten kuvina tai tekstinä eli ei sinne tartte joka 5 minuutein välein laittaa kuvaa tai yleensä päivitystä tyyliin "Klo.08:45 Huomenta. Josko keittäis kahvit? Klo.08:50 Nyt olis kahvit tippumassa. Klo.09:00 Jaa, nyt olis kahvi valmista. Klo.09:01 Ottais vaikka kupin kahvia." Niimpä niin.

Okei, sitten sieltä voi tulla kommenttia tyyliin "olenko mie stalkkeri jos en ite jaa siellä mitään?" Noen ole. En todellakaan ole. Miulle on se ja sama minkälaisen juustopaketin ostit kaupasta ja mihin aikaan. Ja mistä kaupasta. Ja paljonko juusto maksoi. Ja millä hyllyllä jääkaapissa sitä säilytät. Se mitä mie tykkään seurata on juurikin hauskat kommellukset, mietelausetzydeemit, oman harrastuksen kuvia joihin lukeutuu eläinkuvat. Ja niin päin pois. En todellakaan halua tietää kaikkea.

Ja juu, mie olen juurikin sellainen joka ei päivitä sinne milloin käyn salilla, milloin vessassa, milloin katson telkkaria, kenen kanssa teen ja mitä teen ja missä teen. Mie en halua, että kaikki tietää mitä mie teen vapaa-ajallani. Ja ihan työnikin puolesta pidän aika matalaa profiilia siellä. Toki mie päivitän joskus jotain, mutta sen päivityksen näkee vain harvat ja valitut. En tykkää, että entinen koulukaveri näkee miut kadulla, tulee juttelemaan ja tietää kaikki miun asiat. En todellakaan halua.
No joo, jokohan mie olisin vaahdonnut asiasta tarpeeksi :D Kaikille nyt tuli varmasti pointti selväksi :D En avaudu enempää. Kiitos ja anteeksi.

Vas: China Glaze Papaya Punch, China Glaze Orange You Hot?
Nfu Oh 59, Orly Instant Artist White Crips, siirtokuvat ja dottis
Kynsillä on siis siirtokuvia joita hieman pimppasin. Mustat kuviot on decalseja ja linerillä vetelin valkoista sekaan ja dottarilla muutamat oranssit pynpyrät. En oikein osaa sanoa mitä mielessäni pyöri kun näitä tein. Tuskin mitään. Eli ei mitään muuta sanottavaa näistä.

Vaikka mie nyt avauduinkin tästä, niin saa siellä facessa
avautua niin paljon kuin kukin haluaa omasta elämästä.

Älkää kivittäkö miua, jooko? :)

P.s. Nyt mie tiedän sen napiskan mitä klikata ettei kaikkien kavereiden jutut näy 
miun etusivulla ;)
Hahaa!

18 kommenttia:

 1. Oon just menossa leffaan, mut jos vaan muistan niin kirjoitan tähän sulle vielä myöhemmin paremmalla ajalla (ja paremmalla näppiksellä) oman näkökantani vastaukseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, nyt alkoi jänskättään minkälainen kivitys sieltä tulee :D

   Poista
  2. Hah-haa, ei täältä mitään kivitystä oo tulossa! :)

   Ymmärrän että FB:n Arkihaaste rasittaa ihmisiä, onhan se jopa päässyt uutisiin asti. Mutta mua on puolestani jo alkanut ärsyttämään enemmänkin nämä arkihaasteen vastareaktiot, vaikkakin ne on ihan hyvin perusteltuja, mutta miksi ne kohdistuu nyt yhtäkkiä pelkästään siihen arkihaasteeseen?! Luulen että alla piilee pieni vastustus koko Facebookia kohtaan mutta koska kaikkien on pakko olla siellä nykyään (näin kärjistetysti ilmaistuna) niin sitten se koko Facea vastaan tunnettu kapina puretaan nyt yhtä viatonta arkihaastetta kohtaan. Vaikka arkihaastehan oikeastaan palvelee hyvin sitä tarkoitusta, jota varten itse ainakin Facen alkuaikoina kuvittelin koko homman olevan. Musta tää arkihaaste oli kiva esimerkiksi siksi että sain siskoni aktivoitua Facebookissa sanailemaan vähän elämästään mitä hän ei yleensä tee (no, eipä sillä että se olisi edes pakollista mutta anyway). Mulle rupes just toissapäivänä yksi työkaverini (itseäni nuorempi Facen käyttäjä) avautumaan siitä kuinka Arkihaaste on tositosi typerä - ja hän varmasti tiesi minun osallistuneen siihen, ja mutisi kuinka ei mitenkään ymmärrä että ihmiset viitsii kertoa elämästään Facebookissa... No joo, ymmärrän kyllä, mutta en tajua silti tuota ärsyyntymistä tuosta arkihaastehommasta; mun mielestä siinä kulminoituu nyt ylipäänsä ärsyyntyminen koko Facebookia kohtaan.

   Mä myönnän että arkihaastetta ilman voisi ihan hyvin elää, eikä se välitä kenellekään mitään tärkeää infoa toisista, mutta ei se nyt niin vakava hommakaan ole! Niitähän ei oo pakko lukea - mä oon jo pitkän aikaan klikannut piiloon pääsivultani kaikki ärsyttävät päivitykset ja kuvat joita ei missään nimessä jaksa useampaan kertaan nähdä. ;)

   Musta on mukavampi että pääsivu täyttyy nyt ihmisten arkihaasteista, eikä linkittämistään uutisista tai musavideoista - vähän vaihtelua.

   Äh... tää oli vaan tällainen yleinen avautuminen, joka kirposi jo eilen mieleeni kun käväsin lukee sun jutun. Älä ota ollenkaan henkilökohtaisesti! :) Tää on vaan tällainen jäsentämätön tekstiryöppy, ja tää arkihaaste ei oo ollenkaan mikään kynnyskysymys mutta tuntuu että se on otettu vaan nyt vähän liiankin kuumaksi perunaksi.

   Haaskoo Vappuva!! ,-D

   Poista
  3. Huh ettei tullu kivitystä ;D
   Ei miulla siis sinänsä ole arkihaastetta vastaan mitään mutta tosiaankin se mikä siinä on ruvennut ärsyttään on juurikin se, että porukka tekee niitä kuvakollaaseja kuvista mitkä ei todellakaan ole "arkisia" :)
   Mie taas tykkään noista musavideoista, varsinkin aamuöisin jos porukka on ollut viihteellä :DD En mie niitä kuuntelemalla kuuntele vaan hymyilen biisivalinnoille :D
   Ja juu, en ota henkilökohtaisesti tätä :) Kiva kun laitoit oman mielipiteesi! Ja hyvät vaput myös sinne! ^_^

   Poista
 2. En kivitä sua ja ymmärrän oikein hyvin sun pointin =)
  Itehän en oo koko naamakirjassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Kiitos eekku ettet kivittänyt! :)
   Miulla on kans pari ystävää jotka ei ole facessa, ja kyllä ymmärrän heitä miksi eivät ole :)
   Mut ite oon jäänyt jotenki koukkuun siihen, että sinne on joka päivä mentävä :DD

   Poista
 3. Ihana purkautuminen :D Näkyy noita mun seinällä kans mut ne nyt on oikeesti ollu niitä arkikuvia, pyykkitelineitä ja niin eespäin et ei ihan heti lavastetulta oo näyttäny :D Itekki kyllä tein mut ketää en haastanu ku tuntu et kaikki sen on tosiaan saanu.. :D
  Itteä ärsyttää haasteita enemmän just noi turhat vois ottaa kahvia-päivitykset, sit on kans pari tyyppiä ketkä valittaa käytännössä joka toisessa päivityksessään jostain asiasta, ja kymmenen kertaa päivässä.. :D Niistä valituksista kyllä saa välillä outoa mielihyvää kun itellä tuntuu sit verraten sujuvan niin mukavasti :D Yhden valittajan päivityksistä se toinen puoli koostuukin sitten jostain hehkutuksesta miten jännä jakso tai ihana hahmo tai kiva diipadaapa jossain tv-sarjassa tai leffassa tms on ollu.. :D SE on kaikkein ärsyttävin asia!
  Mäkään en kyllä joka päivä sinne kirjottele mitä teen ja missä, vähän yleensä pitää jotain erikoista olla.. enkä kyllä ihan heti muidenkaan tiloja oo kommentoimassa tai tykkäilemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä haasteita voisi seuratakkin jos ne todella olisi niitä ARKIkuvia! :)
   Miulla on yksi kaveri ylitse muiden joka laittaa 5 min. välein päivitystä ja nyt ne sen päivitykset jo naurattaa! Niitä jopa odottaa :DDD
   Mut niitä(kään) mie en ymmärrä jotka laittaa päivityksen tyyliin " Voi suru :(" ja sit kun joku kysyy, että mitä on tapahtunut niin tyyppi vastaa "en voi laittaa sitä tähän"... Siis WHAT??? o_O

   Poista
 4. No johan helpotti :oD vai helpottiko yhtään? Pitää sanomani että, oon NIIN samaa mieltä sun kanssa vaikka sä sen jo tiedätkin:o)

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, että sait mun ajatukset kirjoitettua "paperille" :D Mä oon sun kans samalla linjalla tämän kertaisen fb-ilmiön kanssa. Vittu mitä paskaa :D
  Instagramissa tämän vielä ymmärsin ja teinkin haastetta neljä päivää.. Mutta huhheijaa, kun se saapui blogeihin ja naamakirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee! Onneksi löytyy muitakin! ;D
   Onneksi mie en oo missään istassa tai muussakaan, sitte ne varsinkin ärsyttäis miua :D En ees osaa niitä käyttää :DD

   Poista
 6. I can feel you! Aluksi se arkihaaste oli ihan mukava, kun sain sen instassa. Seuraavaksi sain sen blogiin ja ok se oli ihan kiva..... Ja viimeisenä facbookkiin............ Sitten rupesi tulemaan koko haaste jo korvista ulos.. Se on kaikilla ihan kaikilla. Ja aluksi idea oli yksi kuva, nyt siellä on iso kollaasi tyyliin jokaisesta arjen kohdasta? Todella ärsyttävää! Ps. noi kynnet on ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se alkuun meni muttei enää, joku roti sentään! ;D
   Kiitos Fani ^_^

   Poista
 7. Mua ei niinkään se arkihaaste ärsytä, ei ainakaan toistaseks vielä ihan hirveästi. :D Kaikkein eniten mua ärsyttää, kun tuttavapiirissä on useampikin ihminen saanu lähiaikoina (alle vuoden sisällä siis) vauvan ja niistä pitää joka päivä kirjottaa jotain ja jakaa kuvia. En missään nimessä sano tätä pahalla ketään kohtaan enkä niitä kohtaan etenkään, joilla lapsia on, mutta. Ei siitä kultamussukasta varmaan tarvii joka päivä kirjottaa, että on sen ja sen ikänen, tänään näyttää kuvassa tällaselta, tänään tehtiin sitä ja tätä ja tuota.. Tämä menee varmaan tuohon kastiin "keitin kahvia, otan kahvia, juon kahvia", josta kirjotitkin. Ihmisten kuulumisia on aina kiva tietää, mutta jos asiat toistaa itseään joka päivä, niin kyllä se rupee nyppimään.

  Niin ja, ihanat kynnet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi :) Onhan ne vauvat ihania mutta kyllä niistäkin vähempi määrä kuvia riittää, ja en miekään sano tätä pahalla ketään kohtaan :)

   Kiitos Tiina ^_^

   Poista
 8. Arkihaastetta en aio kommentoida koska mun mielestä se oli hauska kun se tuli ja näinkin sen ensi kerran vasta blogissa. :D Ja niinku Fani sanoi, eikö se tarkotus muutenkin ollut että 5 päivää/5 kuvaa, niin ihmiset on ihan himona laittanu kuvia yhen päivän kohalle...
  Ja muutenki muakin vituttaa ihmiset jotka kertoo koko elämän tarinansa sinne facebookkii, jotain rajaa jookos.. Ja eniten vituttaa se että jotkut omat sukulaiset on just sellasia. Niiku hohoi, ketään ei kiinnosta jos sä laitat päivässä viis kuvaa omasta pärstästä ja toiset viis muksustasi.
  Ihmisiä ei näköjään enää kiinnosta oma yksityisyys vaan kaikki asiat levitetään netissä.
  Ite päivitän facestatustani silloin kun oikeasti joku asia vituttaa ja rankasti. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen tarkoitus oli juurikin toi mutta... :DD Onneks miun kaverit facessa ymmärsi jättää miut haastamatta! ;D
   Mie oon joskus miettiny näitä tyyppejä jotka jakaa koko elämänsä, että onko niillä oikeesti elämää? Hakeeko ne vaan jotain huomiota sieltä? Vai mitä ihmettä?? o_O

   Poista

Kiitos kommentistasi!