24. helmikuuta 2014

Ohi aiheen: Pitsapohjan ohje

Viime postauksessa esiin nousi pitsapohjan ohje. Miun mielestä maailman paras pitsapohjan ohje :) Ja voin hieman koreilla täällä, että olen nuoruudessani paistanut pitsaa yli 7 vuotta ravintolassa niin tiedän jotain pohjista ;D
No joo, mutta edelliseen postaukseen tuli pari kommenttia missä pyydettiin tätä ohjetta joten nyt se tulee!


Tämä pohja on ohut pohja, joten jos olet paksun pohjan ystävä, tämä ei ehkä ole siun makuun :) Mutta kannattaa kokeilla ;D Vaikka tämä on ohut, mutta rapsakka pohja, tätä voi myös heitellä jos osaa! Olen kokeillut ja toimii ;)

Tässä vielä pari vinkkiä pohjan tekoon:
- Lisää taikinaan ripaus valkopippuria
ja oreganoa, pohjakin maistuu hyvälle
- Mitä kauemmin annat taikinan nousta,
sen parempi siitä tulee
- Mikro on hyvä paikka laittaa kohoamaan
(elä laita mikroa päälle kummiskaan ;D)
- Jos käytät pohjan päällä perus
tomaattikastiketta/sosetta, mausta myös se
(mie käytän siinä mausteina mustapippuria ja oreganoa)

Nyt ei muuta kuin herkuttelemaan :P Oletteko ohuen vai paksun pohjan ystäviä? Mihin väliin te laitatte pitsan päällä juuston? Täytteiden alle, päälle vai sekä että? :)

12 kommenttia:

  1. Oi että, kiitos kovasti, kokeiluun menee! Itse syön pizzapohjan ohuena, se on parasta. :) Juusto tulee täytteiden alle ja vähän päällekin. Juustoa kun ei voi olla koskaan liikaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu :)
      Mie kans laitan juustoa hieman alle ja paaaljon päälle :P

      Poista
  2. Pitääpä kokeilla tätä ohjetta joskus :) Itellä tulee aika harvoin tulee tehtyä itse pizzaa, joten pohjakin vaihtelee tilanteen mukaan. Sellainen keskipaksu on hyvää :p Mutta hyvää voisi olla myös rapeaksi paistettu ohut.
    Vaikken juustonystävä olekaan niin kyllä se (vähäinen) juusto silti päälle tulee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanattaa kokeilla :)
      Miulla on ollut lähes täydellinen pannupitsankin ohje mutta se on hukkunut tässä vuosien varrella jonnekkin :/

      Poista
  3. Mie laitan juuston pohjalle tomaattikastikkeen jälkeen sekä vähän pinnalle.Itekki leiponu kotipizzan pizzoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma miulla juuston kanssa :)
      Mie en ollut Kotipizzassa mutta miua kyllä kosiskeltiin sinne :DD

      Poista
  4. Mä olen ehdottomasti ohuen pohjan ystävä! Tämä ohje tuli hyvään saumaan, kun ollaan tänään tai huomenna tekemässä pizzaa. :) Täytyykin koittaa tätä ohjetta samantien. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuupi! :P
      Herkullista pitsailtaa teille! :)

      Poista
  5. Menee heti huomenna kokeiluun. Mahtavaa kun lakkauksia bongaillessa voi saada ideoita "mitäs tänään syötäisiin" ongelmaan :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!