2. elokuuta 2014

Marras

Vihdoin ja viimein sain tämän kirjan käsiini. Kyllähän tätä odotettiinkin! Kirja jota aion nyt hehkuttaa on Sami Lopakan Marras.
Tämä kirja on saanut kauheasti hyvää palautetta, ellei jopa erinomaista palautetta. Ja samaa palautetta tulisi täältäkin jos vain löytäisin sanoja joilla tätä ei vielä olisi kehuttu.
Vaikka kirja on romaani, se tuntui kovin todelliselta. Se kietoi miut täysin mukaansa ensimmäiseltä sivulta lähtien. Oli kuin olisin matkannut jätkien mukana kiertueella. Iltaisin kun suljin kirjan, jatkoin unissani kiertuetta. Ja se oli menoa se!


"Marras on tarina pohjoissuomalaisen bändin Euroopankiertueesta: road-romaani, kertomus kaveruudesta, viinasta, pimeydestä ja kotiinpaluusta. Kierteeksi yltyvä juominen ja yhä pahenevat painajaiset ajavat päähenkilö Hautamaan kohti tuhoa. Uutiset kotoa ovat huonoja, bändin riidat lopun alkua. 
Sami Lopakan esikoisromaani on kyllästetty hulvattomilla sivuhenkilöillä ja mustalla huumorilla, mutta naururemakoiden alla kytee myös vakavampia teemoja. Kiertuekaupungit kohoavat keskeiseksi näyttämöksi bussin ja keikkapaikkojen rinnalle - ihmiskunnan synkkä historia on jättänyt jälkiä joka puolelle Eurooppaa."Kirja olisi tullut luettua yhdeltä istumalta, mutta nukkuakin piti välillä. Kaksi iltaa miulla meni kun kahlasin Euroopan halki kirjan mukana. Lukiessani kirjaa tunsin välillä myötähäpeää, välillä nauroin kuin mielipuoli ja välillä tuli kyynel jos toinenkin silmäkulmaan. Mutta kaikista vahvin tunne minkä kirja sai aikaan oli se ahdistus. Ahdisti niin maan p***sti. Voin vain kuvitella miltä se ahdistus on tuntunut tosielämässä. "Heikot sortuu elontielle." Mie olisin sortunut.


Kynsillä: OPI My Very First Knockwurst, Golden Rose holiday 60, Water decals, Strassit.
Suosittelen kirjaa kaikesta ahdistuksesta huolimatta kaikille. Vaikka et lukisi muuten kirjoja, lue tämä. Pakota itsesi siihen. Voin luvata, ettet tule pettymään. Yksi parhaimmista romaaneista mitä olen koskaan lukenut.

"Olen aina vihannut itseäni. Joskus vähemmän, usein enemmän,
mutta aina. Yritin hirttäytyä jo napanuoraan."
- Sami Lopakka


17 kommenttia:

 1. Harmi kun en itse pysty kovin paljon kirjoja enää lukemaan, voisi olla ihan mielenkiintoinen tapaus. :)

  Ihanat kynnet! Mä voisin napata näistä sun kynsistä inspiksen tuon samaisen Golden Rosen lakan käyttöön kun sen aika tulee... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä harmi jos et pysty kovin lukemaan enää sillä tää on kyllä niin lukemisen arvoinen :) Entäs ne nykyaikaiset äänikirjat?
   Jos vain sait inspiksen näistä kynsistä niin nappaa ihmeessä! :D Mukava kuulla, että joku edes saa miun kynsistä inspiksiä ^_^

   Poista
 2. Vaikuttaa kirjalta, joka kannattaa lukea...
  Kynnet on hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa ehdottomasti lukea tää jos vain tulee mahdollisuus siihen! Ihan huippu kirja :)
   Kiitos Katarooma ^_^

   Poista
 3. Mun täytyy ehkä jossain vaiheessa lukea tuo kirja. :) Kuulostaa niin älyttömän jännältä!
  Nyt on muuten pakko kysyä, että miten sait laitettua nuo decalit? Koitin silloin niitä sulta saatuja ja ne ei vaan irronnu ja kynnetki meni täysin pieleen. Teinköhän jotain väärin? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti lue tää! :P
   Mie laitoin nää niinkuin ns. tavalliset siirtokuvat; leikkasin hieman kynttä isomman palasen, kalvo pois ja veteen lillumaan. Käytän muuten lämmintä vettä siirtokuvien kanssa ;) Sitten vain kuva ylös vedestä, irti taustapahvista ja kynnelle. Sitten viilasin kynnen kärjestä ylimenneen kuvan kynsiviilalla ja muutoin puhdistin asetonilla ja pensselillä.
   Mutta mie en nyt muista oliko ne siulle lähettämät juuri näitä samoja vai toisesta setistä tulleita. Niitä en ole kokeillutkaan vielä, mutta muistaakseni ne toiset toimi erilailla. Tsekkaappa Heidin ohje olisko tästä hyötyä ;)
   http://somethingcangowrong.blogspot.fi/2014/05/postimerkkikynnet.html

   Poista
  2. Okei, täytyy koittaa uudestaan! Ehkäpä olin vaan liian hätäinen, enkä odottanut tarpeeksi kauaa! :D

   Poista
 4. Tää kirja täytyy ehdottomasti lukea jo sillä että Sami oli ala-asteella samalla luokalla eikä mun mielestä yhtään sellanen tyyppi että ois voinu edes kuvitella sen joskus mainetta niittävän maailmalla, tunsin/tunnen/tiedän muuten Sentencedin tyypit, paras tyyppi noista kaikista on jo ikävä kyllä muilla mailla....
  Paljon muistoja tulee mieleen.
  Ihanat noi sun kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni ^_^
   Kyllä lähti hyvä mies liian aikaisin :(
   Sentencedin hautajaiset on kyllä yks parhaimmista keikoista joilla olen ollut \,,,/

   Poista
 5. Kiitos kirjavinkistä! Jos haluat lukea toisenkin ahdistavan ja maailmankuvan mullistavan kirjan, niin hankipa käsiisi teos nimeltä Emma ja mä. Mikään kirja ei oo ikinä järkyttänyt mua niin paljon!

  Mutta ihan supermakeat kynnet <3 Tosi kivat noi sanomalehtidecalit. Pitäis munkin vissiin joskus opetella toi decalien käyttö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viveka ^_^
   Ehottomasti siun pitää nyt opetella decalsien käyttö! Saa helposti kauniit ja näyttävät kynnet :)

   Pitääpä laittaa kirjan nimi talteen ;) Kiitos vinkistä!

   Poista
 6. Pari muutakin kaveria suositellut tuota, muttei ole vielä tullut lainattua ja luettua. Pitää kyllä katsella seuraavan kerran kuin sitä näkee ja ainakin yrittää tutustua. Näin Sentenced-fanina kirja kuitenkin kiinnostaa sen verta.

  Aivan ihanat kynnet, tosi nätit noi kokokynnen decalit. Ja muutenkin tosi nätit kynnet. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippu kirja! Ehottomasti siun pitää lukee tää! Tää kuuluu melkein jo yleissivistykseen ;D
   Ja senarit on ROCK! :P
   Kiitos Dimavarien ^_^

   Poista
 7. Kuulostaa mielenkiintoiselta, kiitos kirjavinkistä! :)

  Harmi ettei sulla oo Instagramia, oisit sinnekkin voinut ottaa tästä kirjasta kuvan ;) ;) ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!