23. syyskuuta 2014

The Finnish(able) Nail Art Challenge AW 2014 ~ Week 2 "Neon"

Tällä viikolla miulla on jopa vapaapäiviäkin, mutta mitäs tekee tunnollinen työntekijä? No sairastaa tietenkin vapaat. Miulle iski sitten syysflunssa vaikka kuinka olen syönyt tunnollisesti vitskut ja protskut ja kaikki muutkin rohdot. Niin ja pukeutunutkin olen lämpimästä. Ei voi mitään, kurkku on kipee ja pää täynnä tavaraa... Mutta valitus sikseen!
Tämän viikon haasteina on "Peculiar Inspiration" ja "Neon". Valitsin ensimmäiseksi haasteeksi toteuttaa "Neon" kynnet, olen kyllä katsellut ympärilleni ja yrittänyt etsiä kummallista inspiraation lähdettä, mutta vielä en ole sitä löytänyt ;)


Alkuun kun katselin kaikkien viikkojen haasteita, innostuin ihan hiiteen tästä "Neon" haasteesta :D Mutta tänään kun aloin tätä toteuttamaan miulla ei ollut yhtään mitään ideaa. Ei niin mitään.
Sitten kaivelin lakoistani neonit esille ja mitä mie huomasinkaan...


Miulla ei ole kuin neonpinkkejä lakkoja neoneista! :D Eli ei tullut ainakaan pulmaa minkä väristä neonia laitan kynsille. Valkkasin sitten Fanilta saamani Bulgarian tuliaisen Golden Rosen koska en ole saanut aikaiseksi sitä vielä käyttää.
Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla kynsille asteekki kuvioita. Niimpä kaivelin leimauslaatat esille ja tämä oli ainut joka oli edes lähellä asteekkia :) Tällä mentiin.

Kun pyörittelin lakkoja käsissäni, päätin tehdä pienen testin lakkojen kesken. Testi kyllä venyi monen tunnin testiksi mutta mitäpä muutakaan sitä vapaapäivänä tekisi kuin sairastaisi ja lakkailisi kynsiä?


Testiin pääsi kuvassa näkyvät lakat vas: Color Club Poptastic, Golden Rose 66, China Glaze Hang-ten Toes ja OPI Hotter Than You Pink. Rivissä nämä näyttivät aika lailla saman värisiltä joten halusin kokeilla kynsillä mitä eroja näillä on jos vaikka jonkun lakan saisi laittaa eteenpäin.


Poptastic on Color Club:n kesän 2010 kokoelmasta Poptastic, eli kokoelman nimikkolakka. Koostumukseltaan creme. Miun mielestä tämä ei ole ihan "normaali" neonlakka koostumuksensa puolesta, mutta paremman puutteesta menee.


66 kuuluu Golden Rose:n Selective kokoelmaan. Koostumukseltaan tämä on neonpinkki sheerlakka. En osaa tähän hätään kyllä nyt sanoa milloinka tämä on julkaistu. Varsin kelpo kilpailukumppani.


Hang-ten Toes kuuluu China Glaze:n kesän 2012 Summer Neons kokoelmaan. Koostumukseltaan sini-violettiin vivahtava shimmeri. Kova vastus.


Hotter Than You Pink kuuluu OPI:n tämän kesän (2014) Neons kokoelmaan. Koostumukseltaan violettiin taittava shimmeri. Ennakkosuosikki.

Sitten polkaistaankin kamppailu alkuun. Lakkasin jokaista lakkaa tavallisen aluslakan päälle, en siis laittanut mitään neonlakoille tarkoitettua aluslakkaa. Halusin tällä testillä kokeilla miten peittäviä nämä on ihan yksistään. Sitten mentiin.

Ensimmäisen kerroksen jälkeen kaikki lakat kuulsivat läpi. Odotettavasti. Miun käteeni sopivimmat siveltimet löytyivät Golden Rose:lta ja OPI:lta, tarpeeksi leveät. Huonoin sivellin oli mielestäni Color Club:lla. Kuivumistahti oli kaikilla lakoilla yhtä nopea, OPI:lla sain aikaan tasaisimman pinnan.
Toinen kerros, kaikissa kuulsi vielä tipit läpi. Tässä vaiheessa China Glaze peitti parhaiten. Kuivumis tahti sama kaikilla.
Kolmannella kerroksella kaikissa oli vielä tipit näkyvissä, ei pahasti mutta valoa vasten näkyi. Tasaisin jälki oli tässä vaiheessa Golden Rose:lla ja China Glaze:lla, peittävin jälki tuli China Glazella ja eniten kuulsi läpi Golden Rose. Jännä toi Golden Rose, tasaisin jälki mutta ei niin peittävä kuin muut :)

Kynsillä kolme kerrosta lakkaa, ei päällyslakkaa.
Tässä vaiheessa meinasin jättää testin tähän, mutta päätin kokeilla vielä kuinka monta kerrosta lakat oikeasti tarvitsee peittääkseen. Kyllähän nämä kolme kerrosta olisi varmaan riittänyt vaikka esim. leimojen alle, mutta näin kun olen sairaana miulla oli aikaa tehdä testi loppuun asti.
Täysin peittävän lopputuloksen sai seuraavasti; Color Club ja China Glaze vaati kuusi kerrosta peittävyyteen ja Golden Rose sekä OPI tarvitsivat peräti yhdeksän kerrosta :)


Nyt jos pitäisi valita näistä yksi lakka mukaan autiolle saarelle, se olisi... hmmmm... Joko China Glaze tai Golden Rose. En tykännyt China Glaze:n sudista niin paljon kuin Golden Rose:n, mutta China Glaze taas peitti paremmin. Color Club on taas niin paljon eriväisempi kuin nämä muut... OPI ei kyllä vastannut odotuksiini mutta siinä oli niin kaunis shimmeri mitä ei muissa ollut. En kyllä nyt osaa valita. OTAN KAIKKI.

Ja kuvathan ei tietenkään ole sitten parhainta laatua. Kuten moni varmasti on huomannut, on neonlakat sula mahdottomuus saada oikean värisinä kuviin (varsinkin ammattilaisen kameralla, jossa on automaattiasetukset ja salama rikki). Ja tämän jälkeen kyllä laitan sen valkoisen lakan neonlakan alle.

Pitäisiköhän sitä hommata muitakin neoneita,
kuin pelkästään näitä pinkkejä? ;D


30 kommenttia:

 1. Kivat kynnet! Mä oon hipostellut tuota Hotter Than You Pinkia kaupassa ja se aikas nätti, mutta ihan alkoi naurattaa että jouduit lakkaa sillä 9 kerrosta.. =D Mutta eiks toinen kelpo vaihtoehto neonien kerrostelulle oo laittaa valkoinen lakka alle?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos E-S :)
   Toi Hotter Than You Pink on kyllä hommaamisen arvoinen, todella kaunis livenä :)
   Yleensä mie laitankin valkoisen lakan neonlakkojen alle, mutta nyt tosiaan halusin kokeilla montako kerrosta tarvitsee jos ei laita :) Ja aikas moniahan niitää häätynee laittaa :D

   Poista
 2. Aivan ihanat kynnet oot tehny!! :)

  Hui! 9 kerrosta! Miten sää jaksoit? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos Roosa ^_^
   Hyvin mie jaksoin, sairaana kun on niin eipä oo paljoa muuta tekemistä kuin lakata kynsiä ;D

   Poista
 3. Tosi nätti shimmer tossa OPIssa ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella kaunis, livenä paljon upeampi kuin näissä kuvissa :)

   Poista
 4. Tosi makeet kynnet! Jos haluut sellasen neon pinkin minkä alle ei tarvi valkosta ni kannattaa ostaa Orly - Beach Cruiser ;) ite tilasin sen ebayst joskus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinkerbell ^_^
   Ja kiitos vinkistä! Pitääpä katsoa jos Orly tulee vastaan niin kotiuttais sen ja kokeilis :)
   Vaikka onhan näitä pinkkejä kyllä jo... :D

   Poista
 5. Upeat lakkaukset! Ja ihana kokelma pinkkejä neonlakkoja. Tosin aika hurja määrä kerroksia tossa sun testissä :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viveka ^_^
   Onhan tuossa jo tarpeeksi xD Nyt pitäis vaan saada muitakin neoneita ;D

   Poista
 6. Ihanat kynnet! <3 Ja huhhuh mikä määrä kerroksia! :DD

  VastaaPoista
 7. Mitä sitä muilla neoneilla, pinkki on pop! ♥

  VastaaPoista
 8. No nyt on niin upeat kynnet, että huhu<3 Näitä ei voi kuin ihastella! Olen suoraan sanottuna rakastunut<3 Hyvä, että tuo Golden Rose ei ollut ihan täyttä kuraa. :D Vaikka vaatisikin 9 kerrosta täydelliseen peittävyyteen ja sitten jos lakkaa niin monta kerrosta, niin kuivumisaika on varmaan lähemmäs 24 tuntia. :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kultainen ystävä kauniista sanoistasi ^_^
   Golden Rose oli kyllä positiivinen yllätys, tykkäsin siitä kovasti enkä ikinä aio luopua siitä! ♡
   Itseasiassa näissä kaikissa oli ihan jees kuivumisaika, olin ihan yllättynyt :D
   Toki poistin lakat kun olin saanut kynnet kuvatuksi, olis se varmaan mennyt seuraavaan päivään muuten, että olisivat olleet ihan täysin kuivia :D

   Poista
 9. woow mitkä ihanat kynnet ja kiinnostava testi ;)

  VastaaPoista
 10. No voihan kuinka kauniit lakkaukset. :o Iskivät näin aamusta (hei, tällä hetkellä työtön täällä hei, tämä *on* aamu) tajuntaan näytöllä. <3

  Sulla sentään on neon-lakkoja. Mulla ei. Tai on mulla Flormar N001, mut nimestä huolimatta ei se neon ole. Voisi ensin tehdä omaperäisestä inspiraatiosta, kuhan saisi inspiraation jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dimavarien ^_^
   Kyllä se aamu voi ihan helposti olla vielä tuohon aikaan! ;D
   Siulla nyt kyllä häätyy hommata neoneita! Ajattele jos olis holoneoneita? xD
   Mie oon päivän etsinyt inspistä ja kyllä se sitten löytyikin... ja on aika varmasti täysin omaperäinen ;)

   Poista
 11. OOUUMAAIGAAD, WAU. <3 Aivan mahtavan väriset, sopii tosi hyvin tuo asteekktikuvio pinkkiin :)<3

  VastaaPoista
 12. Illan hihitykset tästä postauksesta... :D Upea atsteekkilakkaus!

  VastaaPoista
 13. "Pöh, en mä tuu ikinä kipeeks" Näin sä sanoit mulle 2 viikkoo sitten, vaan kuinkas sitten kävikään! :D Nättimykset neonit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pöh ja pöh xDD
   No tämmöstä pienen pientä flunssa lasketa xD
   Kiitos siulle ^_^

   Poista

Kiitos kommentistasi!