4. maaliskuuta 2016

1/10 Leimasinmarmorointi

Potkaistaampa PinkkiPantterin TESTAAMATTOMAT -haaste käyntiin. Ensimmäisenä tekniikkana on Leimasinmarmorointi. Olen ihaillut Tintin kynsiä, joissa on käytetty kyseistä tekniikkaa, katsokaapa vaikka näitä kynsiä tai näitä. Niimpä. Ihan samanlaisiin mestariteoksiin en yltänyt, en läheskään :D Mutta lopulta mie olin ihan tyytyväinen lopputulokseen.

LEIMASINMARMOROINTI
Lakkaus, jossa lakataan kynsille ensin värilakka alle ja annetaan kuivua. Tämän jälkeen tiputellaan leimasimelle valittuja lakkoja muutamia tippoja ja töpötellään leimasinta kynnellä.

Aloitin lakkaamalla valkoista lakkaa kerroksen kynsiin ja annoin sen kuivua. Sen jälkeen valitsin käytettävät värilakat. Ehkä lakat olisi voinut valita hieman toisin, miusta nää on ehkä liian lähellä toisiaan (sininen ja violetti). Leimasimena miulla oli käytössä Konadin kova leimasin, joka toimi ihan jees tässä. En sitten tiedä onko väliä käyttääkö kovaa vai pehmeää leimasinta? Ehkä joku konkari voi valaista miua asiasta ;)

Kun olin saanut töpöteltyä leimasimella lakat kynsille, halusin vielä "jotain pientä" lakkaukseen. Niimpä kaivoin Helmerin kätköistä Dance Legend:n holotopperin, jota lakkasin kerroksen kynsiin. Ja kuvassahan holotopperi ei (luonnollisesti) näy, koska aurinko ei yllättäen juuri kuvaushetkellä paistanut. Mutta voin kyllä kehua tätä topperia. Ensin hieman epäilin toimiiko topperi haluamallani tavalla, mutta yllätys oli positiivinen! Livenä kynnet kyllä holoili, ei ihan siihen malliin kuin esim. Color Club:n Halo Hues:it, mutta sopivasti miun makuun. Uskon, että kevään mittaan miulla tulee lisättyä tätä moniin lakkauksiin ;)

Lopuksi halusin vielä leimata kynnet. Miulla meinasi mennä hermot, kun en löytänyt mieleistä kuvaa mistään laatasta. En kyllä edes tiennyt minkälaista kuviota hain :D Selailin leimalaattoja ja odotin, että joku kuvio huutaisi päästä kynsille, mutta näinhän ei käynyt :D Lopulta löysin kuvion, mutta sitten iskikin seuraava tenkkapoo. Millä värillä leimaisin? Ei ehkä tule yllätyksenä, että mustahan se lopulta pääsi kynsille. Miun pitäisi kyllä opetella leimaamaan muillakin väreillä, kuin valkoisella ja mustalla.

Onneksi seuraavana päivä pilkahti aurinkokin pilvien välistä ja sain räpsättyä kuvan holosta. Paitsi, että eihän se hirveästi näy tässä kuvassa... Mutta jos oikein tarkkaa katsoo esim. keskaria niin voi nähdä pilkahduksen holoa :D Miun pitäisi kyllä saada hommattua kunnon kamera käyttöön, eikä valokuvauskurssikaan pahasta olisi ;D


No miltäs kynnet näyttää? Selvisinkö ihan kunnialla ensimmäisestä haasteesta? Tämä oli kyllä mukava kokeilu ja tulen varmasti käyttämään tätä toistekin lakkauksissa. Tosin valitsen paremmin käytettävät lakat, jotka ei ole niin lähellä toisiaan. Mutta ainahan sitä oppii jotain uutta ;)

Seuraavana haasteessa on vuorossa "Savukynnet". Iiks! Miulla on hieman sellainen tunne, että silloin pitää taistella :D Pitää kyllä varata sitten koko päivä aikaa väkertää niitä...

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

 1. Wautsi! Todella hyvin oot onnistunut <3 Leimat sopii hyvin lakkauksen kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä holoilu näkyy oikein hyvin ja kauniisti:) tosi kivat kynnet, innostuisikohan itsekin tuollaiseen leimasinmarmorointiin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos siulle Kynsille ^.^
   No totta kai sie innostut! ;) Tää oli yllättävän hauska tekniikka :)

   Poista
 3. Kiva lopputulos, mä koitin tätä kans kerran mutta sössin nekin joten poistoon lähti :D Toi leima sopii näihin tosi hyvin ja alta loistaa marmorointi kivasti. Hienot :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä mä sanoisin, että selvisit haasteesta kunnialla :). Tosi hieno lopputulos, ja marmorointikuvio näkyy oikein kivasti leimojen alta. Eiks onkin kivaa puuhaa tämä leimasinmarmorointi? Vähän sottaista kyllä, mutta lopputulos palkitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tintti ^.^
   Kyllä tää oli sen verran mukavaa puuhaa, että varmasti tulen vielä toisenkin kerran käyttämään tätä tekniikkaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!