27. helmikuuta 2013

Hoitotuotteeni

Tässä tulee teille kokemuksiani ja arvioita miun hoitotuotteistani käsien ja kynsien hoitoon. Ja kaikki arviot ym. ovat miun omia mielipiteitäni.
Lisäsin myös uuden sivun "Kauniit kynnet" jonne olen kerännyt hieman teoriatietoa netistä. Kannattaa käydä lukemassa :) Voi olla, että siellä on paljon tuttua juttua, mutta toivon että löytäisitte myös jotain uutta tietoa.

Omat käsienhoitorituaalini ovat päivittäinen käsien rasvailu 2-3 kertaa päivässä ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa laitan kynsinauhoihin hoitavaa tuotetta. Silloin tällöin jää iltaisin kynsinauhojen rasvailu väliin, mutta eipä se maailmaa kaada :)
Miulla on joka laukussa aina vähintään yksi käsirasva ja kynsinauhaöljy, penaalissa on kynsinauhaöljy, keittiönpöydällä on käsirasva, vessassa yllättäen käsirasva ja yöpöydänlaatikossa on kokonainen arsenaali rasvoja ja öljyjä. Tämä sama muuten koskee myös huulirasvaa, miulla on ihan joka paikassa vähintään yksi huulirasva, lakuissa jopa kolme :D

Aloitetaanpas niistä käsirasvoista. En ole millekkään aineelle allerginen tai hajuille yliherkkä, joten miulla ei ole mitään herkän ihon tuotteita tms.

                      Ylärivi vasemmalta: Vaseline, Biotherm, Benecos ja Natusan                               Alarivi vasemmalta: Biotherm, Dermosil ja Garnier

Laitan puteleista yksittäiskuvat ja kerron tuoteselosteen viisi (5) ensimmäistä ainesosaa olettaen kuten elintarvikkeissa, ainesosaluettelossa on ensimmäisenä aine jota tuote sisältää eniten. Kerron myös omat kokemukset tuotteen käytöstä. Ajattelin pisteyttää tuotteet 1-5 eli 5 on täydet pisteet. Hintoja en laita koska en muista, enkä myöskään kauppoja joista tuotteita voi ostaa (jos joku haluaa tietää niin vastaan kyllä kommentteihin).


VASELINE healthy hands + stronger nails      2/5

"Käsivoide tekee käsistä ja kynsinauhoista pehmeät sekä kynsistä 50% vahvemmat. Se imeytyy nopeasti ilman rasvaista tunnetta ja formulassa yhdistyvät keratin + stratys multi-layer moisture. Se kosteuttaa ihon kaikkia pintakerroksia ja tekee käsistä pehmeät ja kynsistä vahvemmat."

Ainesosat: Aqua, Paraffinum Liquidum, Stearic Acid, Dimethicone, Glycerin.

Omat kokemukset: Koostumukseltaan aika kevyt, ei kuitenkaan mitään "vettä". Ei tee käsistäni niin pehmeitä mitä odotin ja imeytyminen ei ole nopeaa. 15 minuuttia rasvauksesta kädet tuntuvat vielä liukkailta. Tuoksua en osaa selittää muuten kuin että en tykkää yhtään! Onko joku marja? Hedelmä? Ei kuitenkaan ole mikään voimakas tuoksu. Laitan tätä yleensä iltaisin ennen nukkumaanmenoa.


BIOTHERM Biomains (water resistant)     5/5

"Ravitseva ja suojaava hoitovoide käsille ja kynsille. Ravitseva voide ei öljyistä tunnetta, vettä hylkivä - imeytyy nopeasti. Palauttaa ihon suojabarriäärin, pehmentää käsien ihoa, vahvistaa kynsiä."

Ainesosat: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Dimethicone.

Omat kokemukset: Koostumus just sopivan "paksua" makuuni ja imeytyy silti nopeasti. Ei jätä käsiä tahmaisiksi. Melko voimakas tuoksu, mutta tuoksuu hyvälle miun mielestä. Todellakin pehmentää kädet! Voisi sanoa, että mitä puteli lupaa se myös on totta. Tuosta en osaa sanoa vahvistaako kynsiä vai ei. Tykkään tästä, mielestäni paras käsivoide!


BENECOS natural care Hand Cream for happy hands     3/5

"Samettinen käsivoide sis. mm. Takiais-, Nokkos- ja Metsälehmusuutetta."

Ainesosat: Aqua, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate.

Omat kokemukset: Uusi tuttavuus miulle, en ole kuin pari kertaa vasta kokeillut. Koostumus todella "kevyt", imeytyy hyvin eikä jätä tahmaisuutta käsiin. Tuoksu on todella todella mieto. En voi vielä sanoa miten hoitaa käsiä.


NATUSAN 24 hour moisture hand cream     3/5

"Natusan 24 Hour Hand Cream on ihanan pehmeä käsivoide joka säilyttää käsien kosteustasapainon käsien pesun jälkeenkin. Natusan 24 Hour Hand Cream on hellävarainen ja kosteuttaa ihoa 24 tunnin ajan. Auttaa kuivaa ihoa kolmella tavalla: vähentää kireyden tunnetta, vähentää hilseilyä ja lisää heleyttä."

Ainesosat: Aqua, Glycerin, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Dimethicone.

Omat kokemukset: Koostumus sopivan paksua makuuni, imeytyy hyvin. Jättää ehkä hieman liukkaaksi kädet. Mieto tuoksu. Pehmentää kädet.


DERMOSIL Hand Cream Red Orange     4/5

Takana lukee vain "Miedosti hajustettu". En myöskään netistä löytänyt tästä mitään.

Ainesosat: Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate.

Omat kokemukset: Tykkään koostumuksesta, ei mitään lirua. Imeytyy nopeasti eikä jätä tahmaisuutta käsiin. Tuoksu voimakas punainen appelsiini, mie tykkään. Ei pehmennä käsiä kovinkaan paljoa.


GARNIER 24h kosteuttava käsivoide     4/5

"Käsivoide kuivalle iholle pitää ihosi kosteutettuna koko päivän. Koostumus sisältää karbamidia, ja se kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja suojaa sitä kuivumiselta."

Ainesosat: Aqua/Water, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Urea, Paraffinum Liquidum.

Omat kokemukset: Pitää ensiksi kertoa, että piti ihan hieraista silmiä kun huomasin ainesosaluettelossa tuon Urean! :D No joo, palataan siihen lopussa... Rakastan koostumusta, tuoksua ja tekee käsistä oikeasti pehmeät. Tosin tämä jättää iholle "öljyisen kalvon", mutta olen käyttänyt tätä iltaisin ennen nukkumaan menoa joten ei haittaa miua. Tuoksu melko voimakas, mutta se tuoksuu karkille joten ei voi valittaa :D

Elikkäs, siinä oli käyttämäni käsivoiteet. Laitan siis loppuun vielä luettelon nuista ainesosista. Seuraavaksi siirrytään kynsinauhaöljyihin ja rasvoihin. Niistä en ottanut yksittäisiä kuvia vaan yhden missä on kaikki tuotteeni. Kerron myös ainesosat samalla lailla kuin käsirasvoissa, sekä myös omat kokemukseni ja pisteet.


Vasemmalta: Dermosil, Mavala ja O.P.I

DERMOSIL Primo cuticle cream: "Kynsinauhavoide, luonnollisia hajusteita." Ainesosat: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Isopropyl Myristate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate. Omat kokemukset: Koostumus siis voidemaista, ei liian paksua. Tuoksuu miedosti sitrukselle ja imeytyy hyvin. Vaikka käytin voidetta säännöllisesti iltaisin kk ajan, kynsinauhani olivat hivenen kuivat. Toki talvi vaikuttaa asiaan. Pisteitä antaisin 3/5.
MAVALA Penetrating Cuticle Cream: Takana ei ole minkäänlaista tekstiä. Ainesosat: Lanolin, Petrolatum, Water (Aqua), Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Alcohol Denat. Omat kokemukset: Hoitava, ehkä hieman öljymäinen. En tykkää tuoksusta yhtään. Ja se on melko voimakas. Käytän tätä varpaiden kynsinauhoihin juurikin sen öljyisyyden vuoksi. Pisteet 3/5.
O.P.I Cuticle Revitalizer Oil: Alkuun kerron, että näitä miulla on useampi eri tuoksuinen, tilattu eBaysta, eli ei ole aito O.P.I. Vapaa suomennos "Käytä 3-4 kertaa viikossa, saat pitemmät, vahvemmat ja kauniimmat kynnet". Ainesosat: Grapeseed Oil, Amino Acids, BHA, Natural Keratin, Organic Calcium. Omat kokemukset: Helppo käyttää ja kuljettaa mukana. Tuoksuista en tykkää, kaikki kynät eivät edes tuoksu. Öljymäistä, mutta ei "sotke". Kuivuu hyvin. Hoitavuudesta en osaa oikein sanoa... Pisteet 2,5/5.

Nyt miulla on käytössä tai testissä Lushin Lemony Flutter. Sain sitä pienen rasian ystävältäni, että pääsen kokeilemaan tuotetta. (Siksi ei ole kuvaa). Aivan mahtava tuote! Ravitsee, helppo levittää, imeytyy hyvin, tuoksuu miun mielestä ihan hyvälle ja todellakin hoitaa. Pisteet 5/5.

Lopuksi vielä esittelen käsien kuorinta-aineen.

Baehr

BAEHR Öljy-sokerinkuorinta: Vapaa suomennos: "Puhdistaa ja siloittaa kädet. Hienot sokerikiteet poistavat kuolleen ihosolukon hellävaraisesti." Ainesosat: Sucrose, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cera Alba. Omat kokemukset: TOIMII! Käytön jälkeen aivan ihanan tuntoiset kädet. Tuoksu voimakas, mutta ei jää käsiin. Koostumus pehmeää, kevyttä, öljymäistä "voidetta" pienten sokerihippusten kera. Miinusta siitä, että tämän pitäisi tuoksua vaniljalle, mutta tuoksuukin sitruunalle sekä siitä, että käytön jälkeen pitää kuivata kädet paperipyyhkeeseen, jättää muuten öljymäiseksi kädet. Mutta suosittelen! Pisteet 4/5.

Kylläpäs tässä taas vierähti aikaa, ajattelin saavani tämän valmiiksi iltapäivästä, mutta kello on taas yli puolenyön :) Laitan tähän loppuun suomennoksia ainesosista, aika mielenkiintoisia havaintoja tein... Kannattaa joskus katsoa oman kosmetiikan ainesosaluetteloa hieman tarkemmin ;)

Mikäs on teidän luottotuote? Oletko syynännyt ainesosaluetteloa ennen tarkemmin? Oliko ihan turha postaus? Antakee palautetta :D

Ainesosat voiteissa:
ALCOHOL DENAT= Alkoholi, joka voi kuivattaa ja ärsyttää ihoa. Sitä parempi mitä loppupäässä listaa on (sisältää vähemmän). Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
AQUA= Vesi. Lähes kaiken kosmetiikan perusraaka-aine, tuotepohja. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
BHA= Tehokas synteettinen antioksidantti. Epäillään karsinogeeniseksi. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE= Saadaan kookospähkinästä. Hyvä pehmentävä aine ja viskositeetin säätäjä. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
CETEARYL ALCOHOL= Saadaan luonnosta mm. kookoksen rasvasta, mutta voidaan valmistaa myös synteettisesti. Rasvamainen aine. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia. Voi aiheuttaa ihoärsytystä. Yleinen allergeeni.
CYCLOHEXASILOXANE= Silikoni. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
DICAPRYLYL ETHER= Dioktyylieetteri. Ihoa hoitava aine, pehmentävä aine. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
DIMETHICONE= Silikonijohdannainen, joka on yksi yleisimmistä kosmetiikassa käytetyistä silikoneista. Se suojaa ja hoitaa ihoa estämällä kosteuden haihtumista. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia. 
ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE= Kemiallinen UV-suodatin. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
GLYCERIN= Glyserolia on luonnostaan kaikissa lipideissä (rasvoissa), sekä eläin- että kasviperäisissä. Iholla tämä toimii niin, että se sitoo vettä sekä ympäristöstä, että ihon alemmista kerroksista, lisäten näin ihon pintakerroksien kosteuspitoisuutta. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
GLYCERYL STEARATE CITRATE= Ihoa hoitava aine, pehmentävä aine, emulgaattori. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL= Öljy, jota saadaan auringonkukan geneettisestä siemenkannasta, joka sisältää pääasiassa öljyrasvahappoja, mikä erottaa sen auringonkukansiemenöljystä. Pehmentävä aine. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
ISOPROPYL MYRISTATE= Isopropyylipalmitaatti, saattaa tukkia huokosia, mutta on sen suhteen kuin mikä tahansa muu pehmentävä, koostumusta paksuntava, vahamainen aine. Vaikutus riippuu mm. ihotyypistä ja kuinka paljon tuote tätä sisältää. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia. 
LANOLIN= Pehmentävä, erittäin paksu aine, jota saadaan lampaiden ihon talirauhasista. Lanoliini on erittäin hyvä, kosteuttava ja pehmentävä aine etenkin kuivalle iholle koska se muistuttaa ihmisen ihon itse tuottamaa talia. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia. Tosin se voi olla jossain määrin ongelmallinen rasvoittuvalle iholle.
PARAFFINUM LIQUIDUM= Ihoa suojaava aine, antistaattinen aine, pehmentävä aine. Parafiiniöljyt; maaöljystä saatavat nestemäiset hiilivedyt. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia. Voi aiheuttaa ihoärsytystä.
PEG-100 STEARATE= Koostumusta paksuntava aine. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
PETROLATUM= Vaseliini. Jalostetaan maaöljystä (Petroleum). Maaöljy on periaatteessa "luonnollinen" ainesosa sillä sitä saadaan maaperästä  - ja kun se on kerran jalostettu vaseliiniksi, se ei muistuta enää lainkaan maaöljyä. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia.
POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE= Luonnollinen emulgaattori, jolla on ihoa hoitavia ominaisuuksia. Tätä saadaan maissi- ja palmuöljystä. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
STEARIC ACID= Steariinihappo. Rasvahappo. Pehmentävä aine ja stabiloiva aine. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia. Eläinperäinen ainesosa, ei sovi vegaaneille. Valmistettu steariinista, joka on eläinrasvasta saatua.
SUCROSE= Monosakkaridi. Kosteutta sitova ainesosa. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia. 
UREA= Orgaaninen yhdiste, joka on puhtaana valkoista ja kiteistä vesiliukoista ainetta, jolla on ammoniakin haju. Ureaa on luonnostaan hiessä ja virtsassa, mutta kosmetiikassa käytetään synteettisesti valmistettua ureaa. Pienessä määrin urea on kosmetiikassa kosteutta sitova ja ihoa kuoriva aine; suuremmassa määrin se voi aiheuttaa inflammaatiota (tulehdus) iholla. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
 Lisää kosmetiikan sanastoa löytyy TÄÄLTÄ!

4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Tuli tuotteet tutuksi ja en kyllä olis itse viittinyt ruveta kaivaan tuota tietoutta netin syövereistä, mitä mikin aineosa tarkoitaa. kiitos että teit sen puolestani :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Toivottavasti löytyi uutta tietoa! Tuli kyllä yllätyksiä vastaan kun tutkaili nuita tuoteselosteita... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!